Græsk temaaften?

Skrevet af: Team Lillebror

Vi mennesker elsker at dykke ned i fremmede kulturer, og vi tager den gerne på os. Der er ikke tale om kulturel appropriation, men om helt almindelig nysgerrighed. Desværre er det altid de samme kulturer vi hylder og forelsker os i. Italien, Kina og USA er nationer, der typisk trækker vores øjne mod sig.

 

Men hvad med at dykke ned i antikkens historie, og se hvor det græske køkken har bevæget sig hen i dag. Grækenland er nemlig meget mere end billige pakkerejser, dårlig økonomi og smuldrende søjler.

 

Græsk mad

Det græske køkken er et køkken der desværre er ukendt for for mange mennesker. De fleste forbinder det med tzatziki og krydrede kødboller, men i virkeligheden er den græske madkultur gennemsyret af deres placering ved havet. Det er her, du får de lækreste fiskeretter, og fisk på konserves som sardiner og blæksprutter.

 

Grækenland er måske særligt kendt for deres olivenolie, og kombinationen af lækker olie og dejlig fisk, er ikke den værste, skulle jeg lige hilse at sige. Nettet er vores bedste ven, og jeg kan derfor kun anbefale dig at smutte derind for at finde inspiration til aftenens græske tema. Desværre vil mange af de opskrifter, man finder på nettet være baseret på danske råvarer, da vi jo er i Danmark.

 

Vil man til gengæld gerne have en autentisk, græsk oplevelse, som hvis man sad og vuggede i en lille båd ud for kysten, bør man lægge et besøg forbi Elenas, der importere de helt rigtige råvarer.

 

Hvis du skulle lave kinesiske retter, ville du heller ikke udskifte bok choi med spidskål, bare fordi det lige var, hvad Netto havde på hylden. Når man laver autentisk mad, inviterer det til, at man også bruger de autentiske råvarer for at yde den maksimale respekt til kulturen og maden.

Relateret indlæg

Vælg dansk spiritus

Vælg dansk spiritus

Dansk spiritus er kendt for sin høje kvalitet, som kommer af de nøje udvalgte ingredienser. Med dansk spiritus får du et produkt med smag, som er både fyldigt og kompleks. Derudover kommer dansk spiritus fra producenter med stor viden og erfaring. Det gør, at du får...