Kom godt tilabeg til arbejdet efter en arbejdsskade

Skrevet af: Team Lillebror

 

Det er ikke for ingenting, at der i Danmark findes en stor stand af arbejdsmiljørepræsentanter. Arbejdsskader sker nemlig hyppigt, og rammer alle erhvervsgrupper. Dog er nogle brancher mere udsat end andre, og her tæller særligt restaurationsbranchen.

Det er ikke så underligt, at der ses mange arbejdsskader i restaurantionsbranchen. Det skal gå stærkt i et trængt miljø, hvor der arbejdes med kogende væsker og åben ild – og det er bare i køkkenet. Som tjener skal man også fare rundt mellem bordene, mens man balancerer tunge ting på én hånd, der er hurtige retningsskift, som giver uheldige vrid i anklerne.

Derfor er det vigtigt, at man forbereder sig på arbejdsskader og ved, hvordan man kommer tilbage til arbejdet, hvis uheldet er ude.

 

Lav dine øvelser

Efter en arbejdsskade kan du blive påduttet at lave en række øvelser, for at din krop igen bliver fuldt funktionsdygtig. Det er vigtigt, at du laver dine øvelser hver dag som en aktiv del af din genoptræning. Du skal forhåbentligt være en del år på arbejdsmarkedet endnu, og du gør kun dit eget arbejdsliv sværere ved at ignorere øvelser. Bliver du ved med at misvedligeholde din krop, kan du risikere at få så stærke gener, der ikke kan trænes væk, og i værste tilfælde umuliggøre arbejde.

 

Konfrontér frygten

Mange vil også opleve en grundangst for at vende tilbage til deres arbejdsplads, når de har fået en arbejdsskade. Det er helt naturligt, men selvfølgelig også uholdbart. Der er ikke andet for end at tage tilbage til arbejdet. Hvis du er nervøs i starten, så tal med din leder om det, der uden tvivl vil udvise forståelse for din situation.

Derudover bør du altid minde dig selv om alle de gange, du har arbejdet der, uden at der skete noget forfærdeligt.

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...