Kom godt tilabeg til arbejdet efter en arbejdsskade

Skrevet af: Team Lillebror

 

Det er ikke for ingenting, at der i Danmark findes en stor stand af arbejdsmiljørepræsentanter. Arbejdsskader sker nemlig hyppigt, og rammer alle erhvervsgrupper. Dog er nogle brancher mere udsat end andre, og her tæller særligt restaurationsbranchen.

Det er ikke så underligt, at der ses mange arbejdsskader i restaurantionsbranchen. Det skal gå stærkt i et trængt miljø, hvor der arbejdes med kogende væsker og åben ild – og det er bare i køkkenet. Som tjener skal man også fare rundt mellem bordene, mens man balancerer tunge ting på én hånd, der er hurtige retningsskift, som giver uheldige vrid i anklerne.

Derfor er det vigtigt, at man forbereder sig på arbejdsskader og ved, hvordan man kommer tilbage til arbejdet, hvis uheldet er ude.

 

Lav dine øvelser

Efter en arbejdsskade kan du blive påduttet at lave en række øvelser, for at din krop igen bliver fuldt funktionsdygtig. Det er vigtigt, at du laver dine øvelser hver dag som en aktiv del af din genoptræning. Du skal forhåbentligt være en del år på arbejdsmarkedet endnu, og du gør kun dit eget arbejdsliv sværere ved at ignorere øvelser. Bliver du ved med at misvedligeholde din krop, kan du risikere at få så stærke gener, der ikke kan trænes væk, og i værste tilfælde umuliggøre arbejde.

 

Konfrontér frygten

Mange vil også opleve en grundangst for at vende tilbage til deres arbejdsplads, når de har fået en arbejdsskade. Det er helt naturligt, men selvfølgelig også uholdbart. Der er ikke andet for end at tage tilbage til arbejdet. Hvis du er nervøs i starten, så tal med din leder om det, der uden tvivl vil udvise forståelse for din situation.

Derudover bør du altid minde dig selv om alle de gange, du har arbejdet der, uden at der skete noget forfærdeligt.

Relateret indlæg

Tips til at vælge vin til din middag

Tips til at vælge vin til din middag

Hvis du er i gang med at planlægge en middag for venner og familie, så er der ofte brug for vin. Til en lækker middag er det nemlig typisk nødvendigt med en god vin. Men hvordan vælger du så den perfekte vin til middagen?Kender du ikke særlig meget til vin, så er det...

Få flere planter ind på din restaurant

Få flere planter ind på din restaurant

Hvis du driver en restaurant i indre Aarhus, kan du nok genkende et ungt publikum. Århus er nemlig ungdommens by, og er derfor også en kundegruppe, du bliver nødt til at tage alvorligt. Og de unge er en bestemt målgruppe, de ved lige, hvad de vil have. Du som...

Skal du have bygget en stor hal?

Skal du have bygget en stor hal?

Står du overfor et stort projekt, hvor der er brug for at få bygget én eller flere haller til din virksomhed? Så skal du have fat i en stærk faglig entreprenør, og til det er KG Hansen et godt valg. KG Hansen har en stor erfaring, når det handler om store...