Sådan indretter du fugleburet bedst

Har du besluttet dig for at købe en sød undulat, så kommer du ikke uden om også at skulle investere i et fuglebur til din nye ven. 

 

Det første du skal overveje, er selve størrelsen på buret. Først og fremmest skal din undulat have mulighed for at kunne flyve rundt i buret, hvilket betyder at det bur du vælger, skal have en størrelse på mindst 100 cm i længden, mens det i højde og bredde, skal være mindst 50 cm. 

 

Sørg altid for at vaske buret inden brug

Når du har købt et nyt fuglebur, skal du som det første, vaske buret grundigt af med vand, før du tager det i brug. Buret kan nemlig indeholde tungmetaller, og disse kan være farlige for det lille dyr. 

 

Når det kommer til indretningen af det nye bur, findes der nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på; for eksempel sand, grus, spåner og avispapir. Det ideelle valg er at bruge ganske almindeligt avispapir i bunden af buret, vær dog opmærksom på at din fugl ikke begynder at æde papiret. 

 

I bunden af buret bør du helt undgå sand og grus. Det har nemlig vist sig at sand, grus og sandpapir, ikke er godt, da fuglen risikerer at spise sandet, hvilket deres maver ikke kan tåle. Meningen med sandpapir er, at det skal slibe undulatens kløer, men desværre har det vist sig for mange, at det ikke kun er kløerne det går ud over, men derimod hele foden. 

 

Vær også opmærksom på de pinde, der ofte følger med til et nyt fuglebur. Disse er ofte udstyret med sandpapir, hvilket igen går ud over fuglens små fødder. I stedet bør du gå en tur i skoven, her kan du finde nogle gode pinde, som du i stedet kan hænge op i fuglens nye hjem. 

Relateret indlæg

Vælg dansk spiritus

Vælg dansk spiritus

Dansk spiritus er kendt for sin høje kvalitet, som kommer af de nøje udvalgte ingredienser. Med dansk spiritus får du et produkt med smag, som er både fyldigt og kompleks. Derudover kommer dansk spiritus fra producenter med stor viden og erfaring. Det gør, at du får...

Sådan vedligeholder du dit rideudstyr

Sådan vedligeholder du dit rideudstyr

Ridning er en af de mest populære sportsgrene og er også en af de ældste. For at kunne nyde sporten fuldt ud, er det vigtigt at tage dig godt af dit rideudstyr.   Fjern alt snavs og støv fra dit udstyr efter hver tur. Det gælder især for sadlen, da det er her,...