Sådan indretter du fugleburet bedst

Har du besluttet dig for at købe en sød undulat, så kommer du ikke uden om også at skulle investere i et fuglebur til din nye ven. 

 

Det første du skal overveje, er selve størrelsen på buret. Først og fremmest skal din undulat have mulighed for at kunne flyve rundt i buret, hvilket betyder at det bur du vælger, skal have en størrelse på mindst 100 cm i længden, mens det i højde og bredde, skal være mindst 50 cm. 

 

Sørg altid for at vaske buret inden brug

Når du har købt et nyt fuglebur, skal du som det første, vaske buret grundigt af med vand, før du tager det i brug. Buret kan nemlig indeholde tungmetaller, og disse kan være farlige for det lille dyr. 

 

Når det kommer til indretningen af det nye bur, findes der nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på; for eksempel sand, grus, spåner og avispapir. Det ideelle valg er at bruge ganske almindeligt avispapir i bunden af buret, vær dog opmærksom på at din fugl ikke begynder at æde papiret. 

 

I bunden af buret bør du helt undgå sand og grus. Det har nemlig vist sig at sand, grus og sandpapir, ikke er godt, da fuglen risikerer at spise sandet, hvilket deres maver ikke kan tåle. Meningen med sandpapir er, at det skal slibe undulatens kløer, men desværre har det vist sig for mange, at det ikke kun er kløerne det går ud over, men derimod hele foden. 

 

Vær også opmærksom på de pinde, der ofte følger med til et nyt fuglebur. Disse er ofte udstyret med sandpapir, hvilket igen går ud over fuglens små fødder. I stedet bør du gå en tur i skoven, her kan du finde nogle gode pinde, som du i stedet kan hænge op i fuglens nye hjem. 

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...