Sundere kost til dine børn

Mange forældre kæmper med et altoverskyggende problem: Hvordan får jeg mine børn til at spise sundere? Selvom hensigterne kan være nok så gode, og forældrene selv synes, at chiagrød bare er kanon, vil nogle børn kaste det mod væggen, som var det en skål fuld af dampende gødning. Derfra knækker viljen hos flere forældre, der ender med at smide dinosaurformede nuggets i ovnen, for bagefter at drukne dem i ketchup. Det virker altid.

 

Vil du gerne have flere sunde fibre og grøntsager i dine børn, må du være snu og snyde dem, med illusioner.

 

Juice

Juice er en fantastisk måde til at komme lidt ekstra vitaminer i dine børn. Ejer du en juicemaskine kan du altid kaste præcis de grøntsager efter dine børn, som de mangler. Her er kunsten at lave en juice, der smager godt, men i virkeligheden er spækket med grøntsager. Et råd vil være at lade frugter som æbler og appelsin udgøre hovedparten.

 

Vitaminer

Hvis børnene alligevel gennemskuer dit flydende plot, bør du ty til børnevitaminer. Typisk skal man som forældre ikke bekymre sig, om ens barn kan finde ud af at sluge piller. De fleste børnevitaminer er lavet som tyggetabletter eller vingummier med smag af frugt.

 

Børnevitaminer findes både med specifikke vitaminer, som D, og som en generel multivitamin, hvis du bare vil gøre lidt godt for dit barns generelle sundhed og immunforsvar.

 

Grøntsager i forklædning

Hvis målet udelukkende er, at få dine børn til at spise flere grøntsager, kan du snige grøntsagerne ind i retter kendt fra middagsbordet, i stedet for at overraske med helt nye, fremmede ting. Spaghetti Bolognese er en klassiker i danske hjem. Her kan man med en stavblender pryde sovsen med en masse grøntsager, så dit barn aldrig opdager det halve kilo selleri, du har skjult.

Relateret indlæg

Sådan øger du arbejdsmiljøet på kontoret

Sådan øger du arbejdsmiljøet på kontoret

Et godt arbejdsmiljø er afgørende for at skabe et produktivt og effektivt arbejdsklima. For at skabe et godt arbejdsmiljø på kontoret er det vigtigt at huske på, at alle skal føle sig trygge, respekteret og værdsat. Dette kan opnås ved at skabe et åbent og...

Nyd din speyside whisky på andre måder

Nyd din speyside whisky på andre måder

Der er ikke noget, der kan sammenlignes med den unikke smag af en speyside whisky. Det er en af de mest elskede whiskytyper blandt mange whiskyelskere, og det er ikke uden grund. Speyside whisky har en dejlig, blød aroma, der er fyldt med noter af frugt, vanilje og...

Sådan bruger du de mange æbler i din have

Sådan bruger du de mange æbler i din have

Har du har et æbletræ, der giver æbler, så er der heldigvis mange forskellige måder, du kan bruge dem på. Hvis din have giver mange æbler hvert år, kan de være lidt af en udfordring at bruge alle de dejlige æbler, som din have forsyner dig med. Det kræver måske lidt...