Sundere kost til dine børn

Mange forældre kæmper med et altoverskyggende problem: Hvordan får jeg mine børn til at spise sundere? Selvom hensigterne kan være nok så gode, og forældrene selv synes, at chiagrød bare er kanon, vil nogle børn kaste det mod væggen, som var det en skål fuld af dampende gødning. Derfra knækker viljen hos flere forældre, der ender med at smide dinosaurformede nuggets i ovnen, for bagefter at drukne dem i ketchup. Det virker altid.

 

Vil du gerne have flere sunde fibre og grøntsager i dine børn, må du være snu og snyde dem, med illusioner.

 

Juice

Juice er en fantastisk måde til at komme lidt ekstra vitaminer i dine børn. Ejer du en juicemaskine kan du altid kaste præcis de grøntsager efter dine børn, som de mangler. Her er kunsten at lave en juice, der smager godt, men i virkeligheden er spækket med grøntsager. Et råd vil være at lade frugter som æbler og appelsin udgøre hovedparten.

 

Vitaminer

Hvis børnene alligevel gennemskuer dit flydende plot, bør du ty til børnevitaminer. Typisk skal man som forældre ikke bekymre sig, om ens barn kan finde ud af at sluge piller. De fleste børnevitaminer er lavet som tyggetabletter eller vingummier med smag af frugt.

 

Børnevitaminer findes både med specifikke vitaminer, som D, og som en generel multivitamin, hvis du bare vil gøre lidt godt for dit barns generelle sundhed og immunforsvar.

 

Grøntsager i forklædning

Hvis målet udelukkende er, at få dine børn til at spise flere grøntsager, kan du snige grøntsagerne ind i retter kendt fra middagsbordet, i stedet for at overraske med helt nye, fremmede ting. Spaghetti Bolognese er en klassiker i danske hjem. Her kan man med en stavblender pryde sovsen med en masse grøntsager, så dit barn aldrig opdager det halve kilo selleri, du har skjult.

Relateret indlæg

Find en sjov sportsgren for dit barn

Find en sjov sportsgren for dit barn

Er dit barn blevet gammel nok til at begynde at dyrke sport, eller har han eller hun pludseligt fået en interesse for at gå til noget? Så er der rigtig mange forskellige former for sport, som dit barn kan begynde at gå til. Her finder du flere forslag til sportsgrene,...

3 opgraderinger til dit køkken

3 opgraderinger til dit køkken

  Fordelen ved at bosætte sig uden landets største byer er, at man har flere penge mellem hænderne til at indrette sit køkken for. Bor du i Kolding og skal have lavet køkken i Kolding, er der altså en masse opgraderinger, du kan få til dit køkken.   Kogeplade med...

Tips til at vælge vin til din middag

Tips til at vælge vin til din middag

Hvis du er i gang med at planlægge en middag for venner og familie, så er der ofte brug for vin. Til en lækker middag er det nemlig typisk nødvendigt med en god vin. Men hvordan vælger du så den perfekte vin til middagen?Kender du ikke særlig meget til vin, så er det...