Tips til at vælge vin til din middag

Skrevet af: Team Lillebror

Hvis du er i gang med at planlægge en middag for venner og familie, så er der ofte brug for vin. Til en lækker middag er det nemlig typisk nødvendigt med en god vin. Men hvordan vælger du så den perfekte vin til middagen?

Kender du ikke særlig meget til vin, så er det ikke en nem opgave. Dog er det en vigtig opgave, da mad og vin kan komplementere hinanden på fineste vis, så nydelsen bliver endnu større. Er du på jagt efter gode råd til valg af vin, så læs med videre her.

Sådan vælger du en vin

  • Sød mad – Består din middag af sød mad? Så skal du vælge en sød vin. Vinen skal helst være lige så sød som maden.
  • Syrligt mad – Er der tale om mad, der er mere syrligt, så skal du gå efter en syrlig vin.
  • Kød – Hvis din middag er fyldt med kød, så skal du naturligvis have vin, der spiller godt sammen med kød. I dette tilfælde bør du servere en rødvin, der er både kraftig og tung. Dette gør sig gældende lige meget, om du laver en stor rød bøf, en mørbradbøf eller noget helt tredje.
  • Fed mad – Fed mad er bare lækkert. Men hvilken vin skal der til? Hvis du laver fed mad, så bør du vælge en syrlig og frisk vin. Dette sørger nemlig for, at der bliver skabt den helt rette balance, når du spiser fed mad.

Hvis du følger ovenstående gode råd, kan du være sikker på, at dit middagsselskab bliver glad for dit valg af vin.

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...