3 facts om sushi

Skrevet af: Jakob Mathiasen

Selvom sushi på ingen måde er dansk, så er det helt sikkert ikke gået din næse forbi, at sushi er en særdeles populær spise her i landet. Er du også en sand sushielsker? Så er det da på tide, at du lærer din livret helt rigtigt at kende! På den måde kan du fyre det ene sushi-fact efter det andet af til dine veninder, næste gang I er ude at spise sushi. I dette indlæg har vi samlet 3 facts om sushi – læs med her!

  1. Sushi er faktisk slet ikke japanskJapan er kendt for det stolte hjemland for sushi – men oprindeligt er det faktisk slet ikke korrekt. Sushi stammer nemlig oprindeligt fra det sydøstlige Asien, dog er den moderne udvikling af sushi opfundet i Japan, men mon ikke de har fået en smule inspiration fra den originale opskrift.
  2. Fra billigt fastfood til eksklusiv luksusmiddagFør i tiden kunne sushi sammenlignes med en delikat snack på samme niveau som en håndfuld popcorn. Ja, du hørte rigtigt. Sushi blev ikke spist med pinde på en eksklusiv restaurant – i stedet blev det spist i hånden og gerne i et teater eller lignende.
  3. Frisk sushi, siger du? Alt sushi har været frossent først!Alt fisk skal fryses på -20 grader i minimum 24 timer, før det må benyttes til sushi. Det skyldes, at alle parasitter og bakterier skal dræbes, og det er et krav fra fødevarestyrelsen i USA og Europa.

Bliver du også helt sushisulten af at læse om de små, delikate stykker, som findes i et af væld af lækre varianter? Så skal du da bare afsted, og måske du kan finde en god sushi deal lige her.

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...