3 fordele ved at spise dadler

Skrevet af: Team Lillebror

Dadler er en lille oval stenfrugt, der er kendt for sin skønne sødme. En daddel kan bruges til et hav af ting. Ikke nok med at du kan nyde den alene, så kan den også benyttes i frugtsalater, på snackbordet eller lignende.

Har du ikke allerede smagt dadler, er det værd at overveje, om denne frugt skal indgå i din kost. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at spise dadler. Kender du ikke til disse fordele, skal du bare læse med videre her.

  1. Højt indhold af vitaminer og mineraler

Dadler er fyldt med forskellige vitaminer og mineraler, hvilket naturligvis altid er en god ting. Eksempelvis har dadler et højt indhold af kalium. Det bidrager til et optimalt nervesystem. 

Derudover indeholder dadler mange næringsstoffer som for eksempel jern, magnesium, A-vitamin, B-vitamin og C-vitamin. Derfor kan det være en god idé at spise dadler som snack en gang imellem.

  1. Kan understøtte tarmsundheden

I og med at dadler indeholder mange kostfibre, kan det være med til at understøtte din tarmsundhed i form af din fordøjelse. Og det er vigtigt, at dine tarme har det godt til alle tider. Når din mave har det godt, har du det også godt.

  1. Er gode for din krop

Helt generelt er dadler bare gode for din krop. De er ydermere med til at give dig en bedre søvn og mindske risikoen for hjertekarsygdomme ifølge forskningen. Dog er det vigtigt, at du er opmærksom på, at dadler har et ret højt kalorieindhold. Det vil sige, at du altså ikke bare skal gå amok med at spise dadler hver eneste dag.

 

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...