Nogle restauranter har vinkort, der er tykke som bøger. Nogle har kun en lille, sort tavle med et par udvalgte vine på. Men som regel er fokus altid på rødvinen. Rødvinen har ry for at være finere og mere kompleks. Kan man tale om rødvinen til et selskab, kan man imponere selskabet. Man hører ofte folk sige, at hvidvin er sådan noget surt noget. Det passer selvfølgelig ikke.
Der er mange vinbønder, der helliger hele deres liv til at producere hvidvine i verdensklasse. Vine, der har meget syre, og vine, der har meget sødme, smagene og nuancerne spænder mindst lige så bredt som ved rødvine
Få grøntsagerne frem
Hvis du har en café, der forsøger at pushe den grønne dagsorden mere, og gerne vil væk fra store bøffer med bearnaise, kan det være en god idé at have en bred selektion af lækre hvidvine. Det vil gøre dine gæster mere tilbøjelige til at vælge grøntsagstunge retter, hvis de kan se, at der også er en hvidvin, der passer maden.
Skær igennem fedme
Hvidvin har som regel mere sødme end rødvine, og er derfor også perfekt, hvis du har meget fede retter på menukortet. Selvom smør, nødder, olie og fed fisk alle er lækre spiser, kan det også hurtigt blive meget fedt på fedt. Her er det en god idé at have mere end én syreholdig vin, der kan skære igennem fedtet.
Sørg derfor at have vine fra hele Europa, så dine gæster kan vælge deres favorit.
Respektér vinen
Helt generelt fortjener hvidvinen den samme respekt som rødvinen plejer at få. Det betyder, at man som tjener sætter sig ind i, hvilke druer der er tale, hvor vinen kommer fra osv. Det er også en almindelig misforståelse, at hvidvin bare skal kyles ind i et iskoldt køleskab.