Nyd gelatinefri slik

Skrevet af: Team Lillebror

Gelatine er fremstillet af proteiner og anvendes ofte i slik, is, margarine og syltetøj. Gelatine er den del, der hjælper til med at et produkt kan holde “formen”, altså fordi gelatine er et fortykningsmiddel. For mange veganere og muslimer, er det ofte et problem at spise almindeligt slik og de søde sager som de fleste supermarkeder byder på, lige præcis fordi produkter som disse, indeholder gelatine. Derfor må de i stedet nyde slik og søde sager, der ikke indeholder gelatine, for eksempel gelatinefri slik. 

 

Hvad er agar agar? 

Agar agar er det produkt, der anvendes til gelatinefri slik. Det er et produkt, der er baseret på tang, hvorfor det er helt fri for proteiner fra dyr, som grise og køer. Det betyder også, at konsistensen på slikket er mere blødt end normalt. Agar agar udvindes af cellevæggene fra blandt andet rødalger eller fra tang. 

 

Hvad er gelatine? 

Gelatine er som sagt proteiner, der er udvundet fra blandt andet tang. Det er også derfor mange muslimer spiser gelatinefri slik, fordi det ikke indeholder spor fra køer eller grise. Gelatine bruges især til vingummi, og er den del i produktionen, der er med til at gøre vingummien blød og elastisk. Jo mere du kan trække i en vingummi – jo mere gelatine er der tilsat. 

 

Leder du efter gelatinefri slik, så kan du med stor fordel besøge webshop.justhalal.dk. Her finder du alverdens former for gelatinefri slik, som blandt andet søde dadler. Vil du gerne nyde et godt stykke slik, men må der ikke være proteiner fra dyr deri, så kan du i stedet vælge noget slik, der er helt fri for gelatine. 

 

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...