Sådan bruger du de mange æbler i din have

Skrevet af: Team Lillebror

Har du har et æbletræ, der giver æbler, så er der heldigvis mange forskellige måder, du kan bruge dem på. Hvis din have giver mange æbler hvert år, kan de være lidt af en udfordring at bruge alle de dejlige æbler, som din have forsyner dig med.

Det kræver måske lidt opfindsomhed og noget inspiration – hvilket du får her!

Indholdsfortegnelse

Æblekage

Det er en dansk klassiker, som de fleste mennesker virkelig elsker! Der er næsten ikke noget bedre, end en lækker æblekage med friske æbler fra egen have.

Find en opskrift på nettet af en gammeldags æblekage eller en æbletærte, som du synes, lyder lækker. Kast dig gerne over et par forskellige opskrifter, så du får prøvet lidt af hvert – du har jo æbler nok, ikke?

Syltetøj

Er du mere til syltetøj, så er æblerne selvfølgelig også et godt valg. Du kan krydre syltetøj med kanel eller kardemomme, hvis du vil have et ekstra pift. Det bedste ved syltetøj er, at det kan holde sig i rigtig lang tid. Derfor kan du have det stående på lager, så længe du må være om, at få syltetøjet brugt.

Æblesaft

En anden mulighed er at lave æblesaft. Det er både frisk og sødt, og du kan også tilsætte andre gode frugter, for eksempel hindbær eller jordbær. Det er samtidig en bombe af vitaminer, som er godt for din krop!

Smoothies

Æbler er også en god ingrediens til smoothies, så har du lyst til noget sundt og frisk, kan du også bruge æblerne til det. Tag blot din faste smoothie-opskrift og skift nogle af de sædvanlige ingredienser ud med æbler. Du kan fryse små æblestykker ned, så de er lige til at komme i smoothieblenderen, og så æblerne kan holde sig friske i lang tid.

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...