Sådan bruger du de mange æbler i din have

Skrevet af: Team Lillebror

Har du har et æbletræ, der giver æbler, så er der heldigvis mange forskellige måder, du kan bruge dem på. Hvis din have giver mange æbler hvert år, kan de være lidt af en udfordring at bruge alle de dejlige æbler, som din have forsyner dig med.

Det kræver måske lidt opfindsomhed og noget inspiration – hvilket du får her!

Æblekage

Det er en dansk klassiker, som de fleste mennesker virkelig elsker! Der er næsten ikke noget bedre, end en lækker æblekage med friske æbler fra egen have.

Find en opskrift på nettet af en gammeldags æblekage eller en æbletærte, som du synes, lyder lækker. Kast dig gerne over et par forskellige opskrifter, så du får prøvet lidt af hvert – du har jo æbler nok, ikke?

Syltetøj

Er du mere til syltetøj, så er æblerne selvfølgelig også et godt valg. Du kan krydre syltetøj med kanel eller kardemomme, hvis du vil have et ekstra pift. Det bedste ved syltetøj er, at det kan holde sig i rigtig lang tid. Derfor kan du have det stående på lager, så længe du må være om, at få syltetøjet brugt.

Æblesaft

En anden mulighed er at lave æblesaft. Det er både frisk og sødt, og du kan også tilsætte andre gode frugter, for eksempel hindbær eller jordbær. Det er samtidig en bombe af vitaminer, som er godt for din krop!

Smoothies

Æbler er også en god ingrediens til smoothies, så har du lyst til noget sundt og frisk, kan du også bruge æblerne til det. Tag blot din faste smoothie-opskrift og skift nogle af de sædvanlige ingredienser ud med æbler. Du kan fryse små æblestykker ned, så de er lige til at komme i smoothieblenderen, og så æblerne kan holde sig friske i lang tid.

Relateret indlæg

Vælg dansk spiritus

Vælg dansk spiritus

Dansk spiritus er kendt for sin høje kvalitet, som kommer af de nøje udvalgte ingredienser. Med dansk spiritus får du et produkt med smag, som er både fyldigt og kompleks. Derudover kommer dansk spiritus fra producenter med stor viden og erfaring. Det gør, at du får...

Sådan vedligeholder du dit rideudstyr

Sådan vedligeholder du dit rideudstyr

Ridning er en af de mest populære sportsgrene og er også en af de ældste. For at kunne nyde sporten fuldt ud, er det vigtigt at tage dig godt af dit rideudstyr.   Fjern alt snavs og støv fra dit udstyr efter hver tur. Det gælder især for sadlen, da det er her,...