Sådan vælger du borde til restauranten

Som gæst på en restaurant bliver man henvist til en fast plads, hvor scenen for aftenen skal stå. Det er her gæsten bruger hele sin aften og derfor skal den plads spille hundrede procent. Her sidder man foran et spisebord, hvorpå ens arme og øjne hviler.

Når man skal indrette sin restaurant, er der mange ting, man skal tænke på, og når det kommer til, hvilke spiseborde, der skal være definerende for din restaurant, er det vigtigt at overveje både form og funktion.

 

Funktion

Alt for mange restaurantejere, ser deres restaurant fra tjenerens side. Det vil sige: Hvad ser man? Derfor ser man også mange små, men flotte, marmorborde og blottet træ, der forkæler øjnene. Selvom det selvfølgelig er vigtigt at sidde i smukke omgivelser, når man spiser, er det mindst lige så vigtigt, at der er plads på bordet.

Mange restauranter bryster sig af at servere en masse små og lækre retter – family style – sørg derfor for, at der er plads nok til at gæsterne kan sende tallerkener frem og tilbage mellem hinanden. Altså skal bordet ikke være så småt, at tjeneren skal lege tetris, for at få plads til det hele. Husk også at mange gæster har deres mobil liggende på bordet foran dem. Det tager også plads.

 

Form

Sørg altid for, at møblerne passer til din menu. Er din menu overvejende let og plantebaseret, vil store, tunge, mørke møbler af træ og læder virke overvældende. Her er lette træsorter som bøg og ask at foretrække.

Ligeledes passer fedtet mad, der spises med fingrene heller ikke til hvide duge. Det hele skal hænge sammen og sørg derfor for at tænke et tema ind i restauranten, så gæsten kan føle, at han er på en rejse, som er nøje tilrettelagt af dig.

 

Relateret indlæg

Find en sjov sportsgren for dit barn

Find en sjov sportsgren for dit barn

Er dit barn blevet gammel nok til at begynde at dyrke sport, eller har han eller hun pludseligt fået en interesse for at gå til noget? Så er der rigtig mange forskellige former for sport, som dit barn kan begynde at gå til. Her finder du flere forslag til sportsgrene,...

3 opgraderinger til dit køkken

3 opgraderinger til dit køkken

  Fordelen ved at bosætte sig uden landets største byer er, at man har flere penge mellem hænderne til at indrette sit køkken for. Bor du i Kolding og skal have lavet køkken i Kolding, er der altså en masse opgraderinger, du kan få til dit køkken.   Kogeplade med...

Tips til at vælge vin til din middag

Tips til at vælge vin til din middag

Hvis du er i gang med at planlægge en middag for venner og familie, så er der ofte brug for vin. Til en lækker middag er det nemlig typisk nødvendigt med en god vin. Men hvordan vælger du så den perfekte vin til middagen?Kender du ikke særlig meget til vin, så er det...