Sådan vælger du borde til restauranten

Som gæst på en restaurant bliver man henvist til en fast plads, hvor scenen for aftenen skal stå. Det er her gæsten bruger hele sin aften og derfor skal den plads spille hundrede procent. Her sidder man foran et spisebord, hvorpå ens arme og øjne hviler.

Når man skal indrette sin restaurant, er der mange ting, man skal tænke på, og når det kommer til, hvilke spiseborde, der skal være definerende for din restaurant, er det vigtigt at overveje både form og funktion.

 

Funktion

Alt for mange restaurantejere, ser deres restaurant fra tjenerens side. Det vil sige: Hvad ser man? Derfor ser man også mange små, men flotte, marmorborde og blottet træ, der forkæler øjnene. Selvom det selvfølgelig er vigtigt at sidde i smukke omgivelser, når man spiser, er det mindst lige så vigtigt, at der er plads på bordet.

Mange restauranter bryster sig af at servere en masse små og lækre retter – family style – sørg derfor for, at der er plads nok til at gæsterne kan sende tallerkener frem og tilbage mellem hinanden. Altså skal bordet ikke være så småt, at tjeneren skal lege tetris, for at få plads til det hele. Husk også at mange gæster har deres mobil liggende på bordet foran dem. Det tager også plads.

 

Form

Sørg altid for, at møblerne passer til din menu. Er din menu overvejende let og plantebaseret, vil store, tunge, mørke møbler af træ og læder virke overvældende. Her er lette træsorter som bøg og ask at foretrække.

Ligeledes passer fedtet mad, der spises med fingrene heller ikke til hvide duge. Det hele skal hænge sammen og sørg derfor for at tænke et tema ind i restauranten, så gæsten kan føle, at han er på en rejse, som er nøje tilrettelagt af dig.

 

Relateret indlæg

Få flere planter ind på din restaurant

Få flere planter ind på din restaurant

Hvis du driver en restaurant i indre Aarhus, kan du nok genkende et ungt publikum. Århus er nemlig ungdommens by, og er derfor også en kundegruppe, du bliver nødt til at tage alvorligt. Og de unge er en bestemt målgruppe, de ved lige, hvad de vil have. Du som...

Skal du have bygget en stor hal?

Skal du have bygget en stor hal?

Står du overfor et stort projekt, hvor der er brug for at få bygget én eller flere haller til din virksomhed? Så skal du have fat i en stærk faglig entreprenør, og til det er KG Hansen et godt valg. KG Hansen har en stor erfaring, når det handler om store...