Ikke alle caféer har en sommelier til rådighed, der kan hjælpe med at sammensætte et vinkort. Det er faktisk meget få, der har det. Det betyder, at det er op til caféejeren eller lederen at finde de bedste vine, der supplerer caféens retter og glæder kunderne.
I og med at vin og mad sammen kan hæve et godt måltid til et helt andet niveau, er det vigtigt med et godt vinkort. Er du i tvivl om, hvordan du skal lave et vinkort? Følg nedenstående tips for at designe et vinkort.
Sådan laver du et vinkort
Uanset om du dedikerer en side på din menu til vin eller laver et separat vinkort, er der et par måder, hvorpå du kan gøre dit vinkort til det absolut bedste.
- Organiser ikke vinen efter pris
- Hold listen enkel
- Giv vigtige oplysninger såsom årgang, oprindelsesland
- Husk at angive pris pr. glas eller flaske
- Arranger vinkortet i en rækkefølge, der giver logisk mening såsom tør til sød, efter geografisk oprindelse eller lignende
- Foreslå mad- og vinparringer på menuen
- Tilbyd forskellige typer af vin, der appellerer til forskellige budgetter og smage
- Fremhæv særligt udvalgte mellemdyre eller dyre vine på menuen for at sætte fokus på dem
- Vælg eventuelt nye vine efter sæson, så der løbende er noget nyt at vælge på vinkortet
Det vigtigste er, at du skræddersyr vinkortet, så det matcher din cafés menu. Det gør det langt nemmere at lave vinkortet ligesom, at vinentusiaster også vil sætte stor pris på det.