Restaurationsbranchen er hård. Tingene skal gå stærkt, restauranten skal køre i et flow der minder om et velsmurt urværk, og det er ikke ualmindeligt, at gæster bliver mere end utilfredse over, hvad der kan synes som petitesser. Mange kokke og tjenere søger derfor et kærkomment afbræk i løbet af arbejdsdagen.
Et sådant afbræk ses ofte i form af en smøg. Og det er forståeligt nok, da det er den perfekte lille pause. En smøg tager ca. 5-6 minutter, hvor ingen chefer vil bede dig om at slukke den, for at komme tilbage til stressen, og så giver den rygeren det nikotinfix, der gennem de sidste timer har virket mere og mere tiltrængt.
Lugten opdages
Desværre lugter sådan en cigaret jo som bekendt ikke særligt godt. Det gør den i hvert fald ikke for ikke-rygere, eller for folk, der sidder midt i deres måltid. Og midt i deres måltid, må man beskrive gæsterne på en restaurant som værende.
Selvom rygere ikke selv kan lugte det, kan det for de fleste mennesker virke som en overdyngende lugt, når en ryger kommer tilbage fra pause – det sidder simpelthen i tøjet og hænder. Derfor vil den betænksomme tjener finde lugtfri alternativer, der ikke generer gæsterne.
Lugtfri alternativer
Og alternativerne findes blandt andet i E cigaretter. Det dampbaserede nikotinfix giver ikke samme tunge lugt i tøjet. Desuden fås væsken til E cigaretter i mange smage og lugte, og man kan derfor vælge en mere neutral lugt.
Du kan også gå den anden vej og tage en frugtig væske i din E cigaret, så du ligefrem dufter af kiwi, når du kommer tilbage fra pause, det er ganske vist ikke parfume, men det giver dine gæster en mere behagelig oplevelse. Og gæster med behagelige oplevelser – de giver flere drikkepenge.