Vin og tapas på en sommeraften

Skrevet af: Jakob Mathiasen

Sommeren er i fuld gang, og det varme vejr har bredt sig fra den ene ende af Danmark til den anden. Når det er så varmt udenfor, gider man ikke stå over kødgryderne i flere timer, imens sveden pibler frem på panden.

I sådan et tilfælde er vin og tapas en fantastisk lækker menu, som alle kan være med på – du bestemmer nemlig fuldstændig selv, hvad din tapas skal indeholde!

Du kan sagtens købe ind til en udmærket tapas i dit nærmeste supermarked – men har du lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, kan du med fordel besøge en slagter eller delikatesseforretning. Her kan du nemlig få charcuteri på et helt andet niveau, end det du finder i køledisken hos din lokale indkøbsmulighed.

Hvis du har lyst til at ofre lidt ekstra penge på en lækker tapasaften, kan det altså gøre en kæmpe forskel for hele menuen!

Det vigtigste ved en god tapas

Brødet er næsten det allervigtigste, og her vil det også give en helt anden smagsoplevelse, hvis du vælger at bage selv eller besøge en bager af topkvalitet. Der er ikke meget ved lækkert charcuteri, hvis brødet er tørt og smagløst.

I kombination med det klassiske brød og charcuteri, kan du kombinere med andre spanske tapasretter:

  • Krydrede, spanske kødboller
  • Dadler i baconsvøb
  • Bruschetta med frisk tomat

Prikken over i’et, når du får tapas på en dejlig sommeraften, er selvfølgelig et fyldigt glas rødvin! Her vil en Ripasso vin være et fantastisk bud på en fyldig rødvin med en fantastisk smag.

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...