Rengøring af køkkenet

Når du har en restaurant, findes der strenge krav for rengøring, som skal overholdes for dig selv, dine medarbejderes og gæsters sundhed. Derudover foretages der løbende sundhedskontrol, som kan medføre store bøder, hvis alle punkter inden for området ikke overholdes. Det kan være nervepirrende, inden du får besøg af sundhedsmyndighederne, og derfor vil vi give et bud på, hvordan du kan forberede dig her.

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for, at dine medarbejdere også har styr på rengøring, hygiejne, temperatur, udluftning m.m. På den måde kan du også holde fri uden bekymringer for, om forholdene er, som de skal være. Derudover skal dine medarbejdere også håndtere madvarerne på korrekt vis.

Rengøring af alle værktøjer i køkkenet er yderst vigtigt, da det bruges dagligt af mange forskellige. Ydermere må der ikke stå skrald i køkkenet, og derfor skal det helst smides ud med det samme. Det nytter heller ikke noget blot at holde rengøringen til køkkenet – nej, der skal selvfølgelig også gøres rent på toilettet hver dag, hvor både medarbejdere og kunder kommer forbi.

Sundhedsmyndighederne er derudover særligt opmærksomme på skærebræt, da det er her, der samles flest bakterier i et køkken. Derudover skal bestik, gryder, potter, pander osv. selvfølgelig også rengøres hver dag, ligesom du ville gøre derhjemme. Det vigtigste er at udarbejde en klar rutine, som alle nemt kan følge. På den måde vil rengøringen altid være i top.

Mangler du et sted, hvor du kan finde alle rengøringsartikler til erhverv? Hos Knudedan finder du alt, hvad du skal bruge!

Relateret indlæg

Hvilken vin til hvilket måltid

Hvilken vin til hvilket måltid

At vælge den rigtige vin til dit måltid kan forbedre din smagsoplevelse betydeligt. Her er nogle generelle retningslinjer og anbefalinger, og vi inkluderer også et nævn af alkoholfrie vinmuligheder: 1. Fisk og skaldyr: Til lette fiskeretter eller skaldyr som rejer og...